Книгата „Три дни във Флоренция“ обещава мечтаното пътешествие

Романтичният роман е идеалното четиво за пролетта и лятото

Книги
09:03 - 28 Април 2023
1838
Книгата „Три дни във Флоренция“ обещава мечтаното пътешествие

Задаващите се топли дни носят със себе си блян за пътешествия към най-романтичните дестинации в света. А какво по-хубаво от ваканция във Флоренция, която може да промени живота на жена, започнала да губи вяра в мечтите си? Романът „Три дни във Флоренция“ от Криси Манби излиза на български, за да предложи на читателите дързък и забавен пример за това колко пъстър и широк може да е светът.

Книгата със знака на издателство „Кръг“ вече може да се намери в книжарниците в превода на Анелия Данилова и с корица на Таня Минчева от Kontur Creative.

Ден след ден Кати Къридж – героинята в тази вдъхновяваща история, затъва все повече в битовото ежедневие и се пита дали мечтите й не са завинаги погубени. Но в рядък миг на щастие с приятеля й Нийл са поканени на сватба край италианския град Флоренция, където тя винаги е искала да иде. Може би най-после се задават хубави дни, макар и само няколко на брой, и този път те няма да са помрачени от разглезените деца на половинката й… или от цялото му непоносимо семейство.

Но ваканцията много бързо се оказва същински кошмар, чийто привиден финал е грешка с полетите навръщане. Кати остава на флорентинското летище съвсем сама и въпреки негодуванието на Нийл, решава да се възползва от удължения си престой по най-добрия начин.

За героинята на Криси Манби ще последват няколко незабравими дни под тосканското слънце, а тя самата, все по-одухотворена, ще започне да преосмисля житейски решения, които е вземала през годините. С помощта на мило местно семейство, което я приютява и обгръща с колорита си, Кати ще проумее колко прекрасен може да е светът – стига да си достатъчно смел да се впуснеш в него.

„Романите на Криси Манби са перфектни за ваканцията“, пишат от  „Гламър“ в отзива си за „Три дни във Флоренция“ и не грешат. Книгите на писателката неизменно оглавяват класациите за бестселъри, а хилядите високи оценки за тях в сайта Goodreads потвърждават незабравимото читателско изживяване.

Криси Манби е британска писателка със 17 романа зад гърба си. Чрез остроумието и хумора си тя съумява да предаде множеството си и разнообразни теми и идеи в достъпна и ясна форма, което с времето я нарежда сред най-обичаните автори от жанра на романтичните комедии.