Кобрата: Антъни, чакам те с нетърпение

Джошуа не спомена Пулев след победата си

Бокс
12:16 - 08 Декември 2019
2144
Кобрата: Антъни, чакам те с нетърпение

"Поздравления за Антъни Джошуа и Еди Хърн за спечелването на титлата. С нетърпение очаквам да се бия с Антъни в следващия мач, както нареди Международната боксова федерация. Резултатът няма да е същият. Гарантирам", написа Кубрат Пулев в профила си в туитър.

Българинът е официален претендент на Международната боксова федерация, която има решение, че победителят от Джошуа - Пулев трябва да се бие с Кобрата в срок до 31 май догодина, или да освободи титлата.

Минути след победата на Джошуа се намеси и Световната боксова организация. Тя даде срок от 180 дни на Антъни да договори мач с официалния претендент Олександър Усик, или отново да оваканти титлата. Срокът изтича на 4 юни. В момента англичанинът няма само пояса на Световния боксов съвет, който е при Дионтей Уайлдър.

Самият Джошуа дори не спомена Пулев след победата си. "Когато Уайлдър, Фюри, Усеик и Ортис са напълно готови, ще бъдат призовани. До този момент само ги уважавам и нищо повече. Не мислех много за тях, защото исках да се съсредоточа само върху Анди", обясни Джошуа.

Англичанинът тотално е надиграл Анди Руис. В 12 рунда той има 107 удара, докато мексиканецът е успял да го удари само 60 пъти.

Единственият рунд, в който Руис е имал предимство, е 8-ият, когато е записал 12 удара срещу 6 на Джошуа. Най-слабият рунд е бил петият, когато са нанесени само 6 удара и от двамата - пет за Джошуа и един за Руис.