Кой е най-вредният продукт за сърцето?

Здраве
20:03 - 04 Януари 2022
8120
Кой е най-вредният продукт за сърцето?

Рафинираната бяла захар е най-вредният продукт за сърцето. Това разкри Анна Кореневич, кардиолог и кандидат на медицинските науки, цитирана от Профайл.

Освен, че водят до затлъстяване, захарта и сладките храни спомагат в развитието на атеросклероза и ракови заболявания, обясни тя в канала си в YouTube.

Кореневич уточнява, че това важи не само за захарта, която се добавя към кафето и чая, но и за всички сладкиши и подсладени напитки. "Всички сладкиши и хлебни изделия са с висок гликемичен индекс. Тялото ни не се нуждае от никакви такива храни", категоричен е кардиологът.

Редовната консумация на прости въглехидрати увеличава риска от затлъстяване, диабет и метаболитен синдром, допълва тя.

Кореневич съветва да се откажем от бял хляб, сладкиши, зърнени храни от бяло брашно. Тя добави, че белият ориз също не носи никаква полза за човешкото тяло.

По-рано диетологът Кристина Журавлева предупреди, че голяма вреда на организма нанасят комбинацията от храни, богати на захар и наситени мазнини. Например ядките и растителното масло вървят добре с риба, която е богата на ненаситени мазнини, но е по-добре да не ги ядете в комбинация с месо.