Комисията "Нотариуса" ще изготви доклад за дейността си

Политика
17:24 - 12 Септември 2024
514
Комисията "Нотариуса" ще изготви доклад за дейността си

Временната комисия, която беше създадена, за да установи всички факти и обстоятелства за дейността около групите на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото реши да се преустановят изслушванията в комисията и да се премине към изготвянето на доклад за дейността ѝ. 

Документът трябва да бъде представен до две седмици. Депутатът от "Възраждане" Златан Златанов се противопостави на решението да се спре с изслушания в комисията по предварително изготвения списък:

"Обявявам, че този доклад няма как да бъде обективен в контекста на предстоящата предизборна кампания и че той ще се използва за нечистоплътни предизборни цели".
 
От ГЕРБ определиха като несъстоятелни аргументите на "Възраждане". Депутатът Георги Георгиев изрази увереност, че е възможно да се изготви доклад и въз основа на събраните вече данни, като  призова:

"В доклада трябва да има обобщение, не констатации с посочване на случилото се и точен, ясен, обективен преразказ, съответно цитати на всичко, което комисията свърши и фактите, които установи, най-вече твърденията, тъй като не бих казал, че твърде много факти са установени".

Лена Бориславова от ПП-ДБ заяви, че комисията има още какво да събере като доказателства, но времето на 50-ия парламент е ограничено и не трябва комисията да се окаже безрезултатна.