Копейкин за падналия самолет: България беше погребана

Актуални новини
14:46 - 13 Септември 2024
3215
Копейкин за падналия самолет: България беше погребана

Днес българската държава беше погребана пореден път и то далеч не символично - загубихме български военни. Няма да говоря за оставки. Трябва да има арести и присъди. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента. 

"Българската армия все по-малко може да гарантира основното ѝ конституционно задължение - да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната"

"Проблемът е изключително сериозен", заяви Костадинов и продължи, разказвайки, че през миналата седмица е провел среща с хора от Въоръжените сили, които са споделили, че военните работят при много тежки условия. 

"На фона на това, че българските войници са принудени да си купуват, и то от разни онлайн платформи, кубинки, камуфлажи, България заделя милиарди за военна помощ за Украйна. Това е военно престъпление, което лицата, управляващи държавата последните три години, извършват системно", каза още той. 

"До кога ще продължат да умират хора, без бойни действия, докато българските управляващи даряват малкото останали ресурси на Въоръжените сили на Украйна", попита лидерът на "Възраждане".