Кошлуков потвърди новина на Lupa.bg: БНТ е във фалит

До края на годината дефицитът на телевизията ще достигне 44 милиона, обяви кандидатът за генерален директор

Общество
13:08 - 12 Юни 2019
5276
Кошлуков потвърди новина на Lupa.bg: БНТ е във фалит

„Ние сме в практически фалит. Трябва да спасим БНТ“. Това призна Емил Кошлуков - временно изпълняващ длъжността генерален директор на обществената телевизия, пред СЕМ днес и така потвърди новината на Lupa.bg за плачевното финансово състояние на медията. До края на годината се очаква дефицитът на БНТ да стигне 44 млн. лева, обясни още той.

"Развалихме договори, сключени от ръководството, за милиони. Това са договори за закупуване на програми, за реклами, които са вредни и опасни, прекратени са съмнителни обществени поръчки", каза Кошлуков пред СЕМ.

Той заедно с Управителния съвет на обществената телевизия представи отчета на медията пред Съвета за електронни медии. Самият Кошлуков е кандидат за шеф на БНТ. Кандидатите в конкурса за генерален директор, който вече тече, се очаква да могат да ползват данни от отчета за концепциите си.

На практика Емил Кошлуков потвърди новина на Lupa.bg от преди две седмици, че телевизията е пред фалит. Според наша информация пари за заплати и хонорари има до октомври. Огромните плащания за външни продукции като "Стани богат", което струва по 22 хил. лв. на предаване, тотално са източили телевизията - майка.