Крадец на златни бижута за 60 бона на свобода заради COVID 19

Новини
22:32 - 17 Юни 2020
1840
Крадец на златни бижута за 60 бона на свобода заради COVID 19

Задържан за 24 часа по закона за МВР за кражба на внушителната стойност 60 000 лева жител на Сливен е бил освободен поради невъзможност да бъдат проведени допълнителни следствени действия. Това предаде по-рано днес Агенция Монитор, позовавайки се на свой източник в местното РУП.

Белезниците щракнали около китките на криминално проявения 32-годишен Красимир Юлиянов на 14 юни, след като два дни по-рано е постъпил сигнал за дръзка кражба от апартамент в жк „Даме Груев" в града. Според заявителката, от жилището й липсвали златни бижута, ценни монети, 4000 евро и лаптоп. Проникването е станало във времето от 23 май до към 12 юни.

Установено е, че извършителят е проникнал в апартамента, докато собственичката била в чужбина. Металната входна врата е била отворена със специално изработен шперц, крадецът отнесъл със себе си всички налични ценноти. Красимир се е измъкнал необезпокояван от многоетажния блок.

"На този етап по образуваното досъдебно производство няма привлечен обвиняем. Няма доказателства за стойността на откраднатите предмети, освен твърденията на собственичката. Тя е поставена под 14-дневна карантина заради Ковид-19 след завръщането й от Англия и това възпрепятства извършването на допълнителни следствени действия", коментираха от районната прокуратура. Според досието на Красимир Юлиянов той е имал едно осъждане в миналото, но е реабилитиран по давност и поради тази причина нямало как да се удължи престоя му зад решетките.