Красимир Велчев поема ГЕРБ в Народното събрание ?

Димитър Главчев, Менда Стоянова и Лиляна Павлова също спрягани за шефове на парламентарната група

У нас
18:10 - 27 Март 2019
3224
Красимир Велчев поема ГЕРБ в Народното събрание?

Красимир Велчев може да стане председател на парламентарната група на ГЕРБ след оставката на Цветан Цветанов и излизането му от 44-то Народно събрание. Това научи Lupa.bg от свои източници в управляващата партия.
В момента Велчев е зам.-шеф на депутатите гербери. Той е един от основателите на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия.

Красимир Велчев има дълъг парламентарен опит и вече неколкократно е бил лидер на парламентарната група по времето, когато Цветан Цветанов беше вицепремиер и вътрешен министър. 

В 41-то Народно събрание Красимир Велчев беше съпредседател на ПГ на ГЕРБ заедно с Искра Фидосова и Тодор Димитров, а впоследствие стана едноличен шеф на групата. Той е дал съгласието си отново да бъде издигнат за поста.
Още трима видни депутати от ГЕРБ имат шансове да поемат поста на Цветанов в Народното събрание, разкриват депутати от управляващата партия. Това са бившия председател на НС Димитър Главчев, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и някогашният министър на Българското председателство на ЕС и пресен депутат Лиляна Павлова. Кой ще поеме депутатите, ще стане ясно утре сутринта.

"Имаме решение кой да оглави парламентарната група, но няма да го оповестим тази вечер. Днес много новини се събраха...", съобщи в късния следобед в Народното събрание Цветан Цветанов, минути след като обяви, че напуска парламента и се разделя с парламентарните си постове.