КУРИОЗ: Комсомолците си избират шеф пред някогашния лидер на Младежкото СДС

Корнелия Нинова се появи на конференцията на червената бодра смяна - да ги стегне

Куриози
16:46 - 21 Май 2022
4614
КУРИОЗ: Комсомолците си избират шеф пред някогашния лидер на Младежкото СДС

Политически абсурд смути делегатите на днешната червена конференция на Младежкото обединение в БСП, след като почти хванати под ръка в залата в хотел "Рамада" се появиха заедно не само председателката на левицата и вицепремиер Корнелия Нинова, но и началникът на кабинета й на "Славянска" Калоян Методиев.

Кариерата на Методиев тръгва именно от младежка организация, само че тази на СДС, в далечната 2003 г. По-късно пък е дори водач на ОДС за парламентарните избори през 2005 г. 

Днес комсомолците трябва да изберат ново ръководство след оставката на досегашния им лидер Николай Бериевски и задължителния цикъл от отчети и избори. 

Самата Нинова няколко пъти пропуска конференциите на бодрата смяна в партията, а тя, от своя страна, пък непрекъснато се опаква от липса на каквото и да е финансиране от "Позитано" 20. 

Двама са основните кандидати за лидерското място - Габриел Вълков и Станислав Стоенчев, като вторият се смята за фаворит на Нинова. 

Заседанието уважиха и новият шеф на Градския съвет в София Иван Таков, както и основните критици на ръководството в последните години Крум Зарков и евроколегата му Петър Витанов. 

Lupa.bg ще ви информира за хода на заседанието и изхода от вота, който се очаква в късните часове днес. 

Снимки: "Червен ефир"