Летищата в Дубай приемат вече рубли в брой

Плащането за покупки в руска валута е станало възможно от 1 август

Новини
10:47 - 04 Август 2024
1487
Летищата в Дубай приемат вече рубли в брой

Някои безмитни магазини на международното летище в Дубай започнаха да приемат пари в брой в рубли, съобщава кореспондент на ТАСС.

Според представител на компанията Dubai Duty Free, която отговаря за работата на безмитните магазини на две летища в града, плащането за покупки в рубли е станало възможно от 1 август. Според него пътниците могат да използват рубли в брой за закупуване на стоки в повечето магазини на международното летище в Дубай.

Някои от магазините във втория терминал на летището все още не приемат руска валута. Служител на един от тези магазини каза, че „функцията за плащане на стоки в рубли ще се появи в близко бъдеще след разрешаване на технически проблеми“.

Освен това безмитните магазини на летище Дубай приемат карти на китайската платежна система Union Pay, издадени от руски банки. Карти на руската система мир Безмитните магазини не работят.

В събота можете да закупите стоки в безмитните магазини в размер на 32,26 рубли за 1 дирхам. При плащане с карта Union Pay цената на 1 дирхам беше 25,19 рубли. Официалният курс, определен от Централната банка на ОАЕ в петък, 2 август, е 23,25 рубли за 1 дирхам.