Майкъл Джексън се опитвал да прикрие носа си и в смъртта

Певецът така и не призна за пристрастеността си към козметичната хирургия

Топ
13:24 - 22 Април 2020
53136
Майкъл Джексън се опитвал да прикрие носа си и в смъртта

Почти 11 години, откакто Кралят на попа ни напусна, а неговата скандална личност и недостатъците му продължават да са по първите страници на таблоидите. Британският „Мирър“ припомни ужасните снимки на смъртното му легло на Майкъл Джексън и разкри какво се опитвал да крие до последния си дъх: носа си.
 
Свидетели, които видяха снимките на Майкъл Джексън на смъртното му легло, твърдят, че той не е носел протезата си, като по този начин е разкрил носната си кухина; катастрофална последица от злоупотреба с козметична хирургия. Източник на музикалното списание „Роулинг Стоун“ си спомня този кошмар, заявявайки, че „протезата, която той обикновено прикрепял към повредения си нос, липсвала, разкривайки парченца хрущял, заобикалящ малка тъмна дупка“. „Лицето на Джексън, когото той толкова болезнено преработваше и криеше от обществото в продължение на десетилетия, сега беше разкрито пред всички в най-малките подробности“, добавя още той.


Бившият съпруг на Лиза-Мари Пресли винаги е отричал, че прибягва до козметична хирургия, признавайки само за две ринопластики. Първата се е случила през 1979 г. след падане, по време на което той си е счупил носа. Певецът, възхитен от резултата и изискаността на носа си, прибягнал до операция две години по-късно.

 
Музикалният видеорежисьор Руди Долезал, който придружава Майкъл Джексън на Dangerous Tour в Мюнхен през 1992 г., смята, че познава генезиса на манията на Майкъл Джексън: според него всичко се обяснява с факта, че Кралят на попа не искал да прилича на баща си Джо, когото "мразел". Той също така си спомни, че изпълнителят на „Liberian Girl“ „се нуждаеше от пластичен нос, който отнема часове, за да го гримира".
 
"Не съм правил козметична хирургия. Просто ринопластика, за да ми помогне да дишам, за да мога да пея високи ноти", оправдаваше се Краля на попа, една теза, която според доктор Памела Липкин не бе издържана. Този хирург по ринопластика казва, че Джексън е страдала от осакатяване на носа и щетите са били непоправими. "Мисля, че нещо се случило в носа му, трансплантация, имплант, нещо е излязло през кожата му", каза тя пред списание Allure. "Това вероятно е причината да има дупка. (...) Случва се при хора, чиито носове са били коригирани толкова много пъти, че не е останало много, през което да се диша," носа или онова, което е останало от него „певецът е достигнал точката до необратимост“.