Малката Цека: Кадиев е виновен за монопола на Божков!

200 вида рак ще го хванат, ако плати и 5 лева вместо съдружник, твърди Найденов за хазартния бос

Новини
09:28 - 27 Юни 2020
4878
Малката Цека: Кадиев е виновен за монопола на Божков!

Бившият зам.-финансов министър и депутат от БСП Георги Кадиев е виновникът да се стигне до ситуацията Държавният тотализатор да търпи загуби, а бизнесът на олигарха-беглец Васил Божков да монополизира пазара. Това обяви в пореден свой пост във фейсбук бизнесменът и основен свидел по делата срещу укриващия се от родното правосъдие в Дубай хазартен бос - Цветомир Найденов - Малката Цека.

Преди време именно той даде да се разбере, че облагодетелстването на бизнеса на Божков е започнало именно със законови поправки, инициирани от Кадиев.

"Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали: Държавното Тото - 15% от оборота. Национална Лотария; Ню Геймс; Евробет и Еврофутбол са плащали 20% от печалбата (приходи от залози минус изплатени печалби на участниците) - и четирите фирми са на Васил Крумов Божков. Такова чудо за облагане на наземни залози (НЕ ОНЛАЙН) в Закона за хазарта няма описано в нито един член.

Георги Кадиев е виновник за глупавата такса 15% на оборота - такава такса няма в нито една държава на тази планета! Загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа тръгнаха от тази тъпотия с неразумно високата такса!!! Държаваното Тото единствено е плащало както е по закон, може би това е една от причините за 5 години да е десетки милиони на ЗАГУБА!

П.С. Обвиняемият Васил Божков (18-те звездички) твърди, че бил давал някакви подкупи за “СПОКОЙСТВИЕ“ да му върви схемата с ниското плащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е участвал. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, но не и Добрият Самарянин, че с неговите 51% да плати 200 милиона “Такса Спокойствие” от името и на останалите 49 %?! 200 вида рак ще го хванат, ако плати и 5 лева вместо съдружник, ние си го знаем", написа във Фейсбук Найденов.

В петък по време на дебат в парламента, в които участва финансовият министър Владислав Горанов лъсна, че поправката "Кадиев“ в Закона за хазарта от 2013 г. е помогнала на натрупалия планини от пачки магураджия да ужили хазната със 700 млн. лв. Самият Горанов даде да се разбере, че промените са дали кураж на Държавната комисия по хазарта да облагодетелства определени играчи.