МЪНИ, МЪНИ: Мъжът на Тоци Крокодила лапа 7 млн. от хапчета срещу COVID-19

Икономика
15:00 - 01 Декември 2021
4657
МЪНИ, МЪНИ: Мъжът на Тоци Крокодила лапа 7 млн. от хапчета срещу COVID-19

Марк Зукърбърг, Джеф Безос и Бил Гейтс не са единствените баровци, които трупат пачки от коронавирусната пандемия. Съпругът на шармантната "Мис България" Антония Петрова - Ивайло Батинков, сключи договор за доставка на лекарство срещу коронавирус на стойност 7 197 000 лв. с ДДС за здравното министерство.

Става въпрос за доставка на разрешен за употреба едва от 12-ти ноември лекарствен продукт Regkirona (INN Regdanvimab). Притежател на разрешението за употреба е на Celltrion Healthcare Hungary Kft. Лекарството е предназначено за лечение на възрастни с коронавирусна болест в начален стадий, които не се нуждаят от кислород. Прогнозните количества са до 6000 опаковки за 2000 пациенти. В момента цярът - моноклонални антитела, е поставен на специален мониторинг от Европейската лекарствена агенция.

"Топ Хоспитал Сървис" АД е дружеството, което в качеството на представител на унгарската компания Celltrion Healthcare Co ще  доставя на българския пазар моноклоналното антитяло Regkirona concentrate for solution, като алтернативна възможност за лечение на пациенти с COVID-19.

Антония Петрова-Батинкова скри шапката на топ модели с фигурата си! (СНИМКИ  18+)

Справка в Търговския регистър сочи, че съпрузите Ивайло Батинков и Антония Петрова-Батинкова, заедно с Цветан Димитров, са в Съвета на директорите на "Топ Хоспитал Сървис". Тоци Крокодила е член на СД на дружеството от края на миналата година.

Мъжът на миската Ивайло Батинков е един от крупните бизнесмени в медицинския и фармацевтичния бранш, бивш изпълнителен директор на "Токуда". И днес той е част от бордовете на няколко клиники и върти огромен бизнес с цярове и хранителни добавки. Беше крайно време да се включи и в борбата с COVID-19.