Медиците в „Шейново" на нов протест в подкрепа на директора

Здраве
09:51 - 14 Септември 2023
2893
Медиците в „Шейново" на нов протест в подкрепа на директора

В 12 часа медиците от АГ "Шейново" ще излязат за четвърти пореден ден на протест в двора на болницата в подкрепа на директора д-р Румен Велев. Днес Столичният общински съвет ще гласува доклад, в който се предлага да бъде освободен от поста и на негово място да бъде назначена д-р Таня Андреева до нов конкурс. Д-р Велев е бил вече на конкурс и е получил оценка, достатъчна, за да продължи да бъде директор, за какъвто го искат и от болница "Шейново".

"Искам да попитам дали всички, които ще гласуват това позорно решение ще поемат някаква отговорност, ако болницата тръгне в обратна посока, всички ще си подадат ли оставки, те ще поемат ли отговорност за целия медицински персонал и за състоянието на болницата. Ако той не беше добър управляващ, нямаше да го е грижа, нямаше да стои тук денонощно, нямаше да е в операционната, а щеше да си стои в кабинета и да си пише хартийки. Искат да свалят един достоен, прекрасен професионалист и човек. И то с подготовка и представяне на фалшиви и анонимни, най-вече, жалби", попита участничка в протеста.

Вчера на Комисията по здравеопазване бе решено директорът на болница "Шейново" д-р Румен Велев да бъде освободен от поста директор и на негово място да бъде назначена временно д-р Таня Андреева.