Международният шофьор от Еница наръган 3 пъти с нож

Петима роми са задържани за убийството

Общество
16:35 - 27 Юли 2022
3496
Международният шофьор от Еница наръган 3 пъти с нож

Петима са задържаните за убийството на 44-годишния мъж в село Еница, като по отношение на двама от тях категорично е установена съпричастност към престъплението. Това съобщи на пресконференция днес в Областната дирекция на МВР в Плевен Дияна Илиева, заместник-окръжен прокурор.

Снощи при скандал в заведение в село Еница е намушкан с нож 44-годишен мъж, който е починал вследствие на нанесените му рани.

Според работната версия двама от задържаните са се черпили в заведението, когато им е направена забележка за непристойно поведение от жертвата. Възникнало спречкване.

Двамата са изведени навън от собственика и 44-годишния мъж. Малко по-късно те се връщат пред заведението с още трима мъже от съседно село. Възниква нов скандал, при който 44-годишният мъж е намушкан три пъти с нож. "Намерени и иззети са три ножа, с които се предполага, че е извършено убийството", уточни прокурор Илиева.

Според разследващите има очевидци на случващото се, с които вече са проведени разпити.

Предстои днес на заподозрените като извършители на тежкото престъпление да им бъде повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин. Те ще бъдат задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Прокуратурата ще внесе и искане в съда за постоянното им задържане под стража.