Мил жест: Полицай купи лекарства на болни от коронавирус

Униформеният Милен Райков проявил съчувствие, тъй като също се е борил със заразата

Здраве
15:11 - 18 Ноември 2020
4646
Мил жест: Полицай купи лекарства на болни от коронавирус

Полицай от Бургас трогна карантинирано заради коронавируса семейство, като му  купи лекарства. За историята в социалните мрежи сподели Красимира Краева, възхитена от постъпката на непознатия мъж.

Проверка на 24 часа установи, че става дума за служителя от Охранителна полиция Милен Райков. Той трябвало да провери дали семейството спазва карантината и ги посетил на адреса. Като разбрал, че имат нужда от нови лекарства, сам предложил да ги купи от аптеката, а после им ги доставил до апартамента. Сред колегите си Райков е известен с бодрия си дух и оптимизъм. А ето какво написа трогнатата Красимира Коева в социалните мрежи:

"Ще я бъде тая държава! Много приятно съм изненадана от мил жест, който не мога да не споделя с Вас. Днес е осми ден от карантината на семейството ни, сутринта след телефонната визитация от личният ни лекар за съпруга ми бе изписан втори антибиотик.

Докато обсъждахме как да се справим с набавянето му, по телефона на съпруга ми позвъни полицай за рутинна проверка на карантинния режим, показахме се на терасата и под балкона ни стоеше усмихнат полицай, който може би от куртоазия попита: Как сте? Имате ли нужда от нещо? Аз съвсем спонтанно споделих, че имаме нужда от лекарства (току що изписани ни по телефона от личния лекар).

-Давай-каза полицая. Написах му на листче антибиотика и го пуснах през балкона. Човека се качи на личния си автомобил и замина, след 10 минути се появи на вратата ни с усмивка и лекарството в ръка. Върнахме му сумата от касовия бон и си поговорихме. Той през цялото време ни успокояваше и сподели личния си опит от преболедуване то си от Ковид. След тази случка се замислих, има ли нужда от измисления Щаб за борба с Ковид? Стряскаща всекидневна информация по телевизиите? Глупави разпоредби за " зелени коридори" и т.н. и т.н.

Достатъчно е само една добра дума и мил жест от ЧОВЕК , като този полицай, на който искам още веднъж да благодаря. Респект към такива хора, с тях ще я бъде тази държава".