Минеков гони ГЕРБ в 11 часа

Министърът на културата лично ще връчи на представители на партията писмо за освобождаване на офисите в НДК

Политика
09:46 - 10 Декември 2021
3245
Минеков гони ГЕРБ в 11 часа

Министърът на културата проф. Велислав Минеков ще спази поредно свое обещание и в 11 ч. днес, 10 декември 2021 г., ще посети Административната сграда на Националния дворец на културата, където ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията. Това е написано в прессъобщение, което Министерството на културата разпространи тази сутрин. 

ГЕРБ обитават два етажа от т.нар. "малко" НДК.

Преди дни Минеков нарече "плячкосване" ползването на двата етажа и разказа подробности около него: "Има много един интересен термин по време на плячкосването на тези два етажа, защото това е плячкосване - превзети с абордаж. Нарича се "отпаднала необходимост".

Интересно е, че пръв пише за тази "отпаднала необходимост" тогавашният министър Плевнелиев, все още министър (Росен Плевнелиев, министър на ГЕРБ за регионалното развитие и президент на България в периода 2012-2017 г., б.ред.). И има много смешно обяснение, с което се обяснява, че щом като НДК ги дава под наем, значи те са им в повече и са излишни. Представете си, че давате ваш апартамент под наем и дойде държавата да ви го прибере, защото имате повече, отколкото ви е нужно. След това Данаил Кирилов като областен (управител) присвоява тези два етажа.

Крайно време е да си намерят имот. На мен ми се струва, че партия ГЕРБ вече също е с отпаднала необходимост. Спокойно могат да потърсят нещо по-човешко като размер, където да си плащат".

Тома Биков от ГЕРБ пък коментира плановете на Минеков с думите, че ГЕРБ е втората политическа сила, не дължи никакви суми на държавата за централата си за разлика от други партии. "Той ще се сблъска челно със стена", предупреди Биков. Това било най-неподходящото нещо, което една власт можела да направи.