Минеков се гаври с ГЕРБ и БСП: Искал да мести централата на Бойко на "Позитано" 20

Политика
08:00 - 25 Януари 2022
8044
Минеков се гаври с ГЕРБ и БСП: Искал да мести централата на Бойко на "Позитано" 20

Наско каза, че му трябва юридическа консултация, за да изгони ГЕРБ от административната сграда на НДК, а аз съм я направил и още утре централата на Бойко Борисов може да бъде преместена. Местата са достойни, а едно от тях е чудесно - на "Позитано" 20, където могат да съжителстват с БСП, обяви сензационно бившият министър на културата проф. Велислав Минеков по повод бездействието на новия принципал на ведомството Атанас Атанасов и забавянето на решението ГЕРБ да бъдат преместени. Както е известно, централата на социалистите има 2 празни етажа, за които наем не се плаща на държавата. 

А по отношение на самата личност на новия министър, преподавателят в НХА се изказа пред Веселин Дремджиев особено неласкаво. 

"Той е симпатичен, той даже е красив, някак си много мил, на човек му иде да се погрижи за него... Но аз не можах да мълча 100 дни. Не знам кой е измислил тази глупост с мълчанието за 100 дни, тъй като само за 3 дни могат да се извършат безобразия, които за 3000 после не могат да се излекуват. И аз виждам, че безобразията се случват". Такава е оценката на Минеков за наследника му на поста в МК Атанас Атанасов. Още с обявяването на името на младока за кандидат-министър, скулпторът изрази скептицизъм, че хасковлията ще се справи с тежките задачи пред него във ведомството. 

Сега обаче Минеков съобщава и тревогата си - как служители в него, с които се е сприятелил по време на мандата си като служебен министър, били предупредени да не контактуват с него от новата власт. "Това е много обидно", констатира той и заяви - "Министерството е превзето от ГЕРБ - от първия до последния етаж'.