Мирослав Иванов извадил близо 1,5 милиона от кесията на НС за 1 месец

Само новите компютри за бъдещите депутати и администрацията гълтат 800 бона

Политика
18:00 - 01 Август 2022
9444
Мирослав Иванов извадил близо 1,5 милиона от кесията на НС за 1 месец

Над 1,2 милиона лева, при това без ДДС, е решил да извади от кесията на Народното събрание последният му шеф Мирослав Иванов за последния 1 месец, сочи справка на Lupa.bg в Агенцията за обществени поръчки.

Малко преди депутатите да се саморазпуснат в петък (преди указа на държавния глава Румен Радев за края на 47-ия парламент - б.р.), първият сред тях е решил да купува нови компютри и за следващите законотворци, и за администрацията за внушителната сума от над 700 бона без ДДС. В нея се включва и купуването на два нови сървъра и общо 130 чисто нови настолни писита. 

В рамките на голямата сума се включва и преустройството и ремонтът на стола в бившия Партиен дом, за който първо медията ни писа и който трябва да довърши замисленото още от времето на ексшефката на институцията Цвета Караянчева след опита депутатите да се преместят в новата пленарна зала.

Впоследствие, с края на ерата на ГЕРБ в управлението, те се върнаха в сградата на едноименния площад и така и не бе довършен бюфетът. 

Освен тези разходи, Иванов е пуснал конкурс и за преводачески услуги на стойност 220 000 лева без ДДС, както и за гаранция и ремонт на мултифункционални устройства на разположение на канцелариите в сградата, като предварителната сума, определена за тази дейност, е 110 бона.