Мистерия! Изчезна мъжът на Гергана Полежанова

Общество
20:00 - 01 Юни 2020
11461
Мистерия! Изчезна мъжът на Гергана Полежанова

Мистерия! Изчезнал е мъжът на топ модела Гергана Полежанова - пловдивският бизнесмен Николай Данкинов. Оказа се, че 53-годишният бивш волейболен национал не се е явил на делото, което се води срещу него и още 13 души, за данъчни престъпления. В момента Данкинов е обявен за издирване от полицията.

Данкинов липсвал от две седмици. Мъжът на миската трябвало да се яви на 19 май пред Темида и след като не се появява, съдът започва да го издирва. Направена е справка дали подсъдимите не са задържани в ареста и дали не са напуснали страната. До момента не са постъпили докладни в полицията да е открит.

След края на волейболната си кариера Данкинов е представител в България на различни спортни марки от Италия.

Бизнесменът е бивш волейболист, юноша на Локомотив Пловдив. Завършил е Спортното училище в града. Кариерата му продължава в Славия и в чужбина, а след завръщането си у нас се установява в София.

Навлиза в бизнеса като партньор на председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Двамата са представители на ASICS за България. След като се разделят, Данкинов започва да продава у нас марката за спортна екипировка ERREA. В столицата той открива и голямата си любов – топ модела Гергана Полежанова.