Младен Маринов за зачестилите катастрофи: Целият личен състав е на пътя

Нов орган за безопасност на пътя ще сведе инцидентите до минимум, увери МВР шефът

Политика
19:32 - 25 Юни 2019
2810
Младен Маринов за зачестилите катастрофи: Целият личен състав е на пътя

До минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти До минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти и нередности на пътя, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след изнесено заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в Главна дирекция "Национална полиция".

МВР отчита повече инциденти на пътя в последните две седмици. За справяне с проблема, според министъра, ще допринесе Национален координационен център за безопасно движение по пътищата, чието създаване ще бъде обсъдено на Министерски съвет утре и който се очаква да заработи до половин година. Министърът обясни, че чрез него до минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти и нередности. За центъра няма да има нужда от средства или още служители, допълни Маринов. Според него причината за увеличения брой катастрофи на пътя през последните седмици е започването на активния летен сезон. По думите му проблемът е комплексен и касае инфраструктурата, водачите и превозните средства.

"Целият личен състав е на пътя", каза Маринов.

Преседателят на вътрешната комисия Пламен Нунев отбеляза, че на заседанието днес са били обсъдени основните приоритети на ГДНП. Той допълни, че практиката с изнесени заседания ще продължи като такива може да се организират и в Главна дирекция "Гранична полиция" и в ОДМВР, при които оперативната обстановка е усложнена.