Момчето нинджа спасява света в новата книга от хитовата поредица

Четенето може да е забавно с 4-тата история за смелчагата Нелсън

Книги
10:47 - 07 Април 2023
2079
Момчето нинджа спасява света в новата книга от хитовата поредица

Момчето нинджа се завръща! Суперпопулярната поредица „Момчето нинджа“ на австралийския писател Ан Доу, реализирала милиони продадени копия по цял свят, продължава на български с четвърта книга. Новите приключения на младия Нелсън Кейн ще бъдат по книжарниците от 6 април с емблемата на издателство „Кръг“. Преводът отново е на детска писателка Юлия Спиридонова – Юлка. Книгата включва и илюстрациите на Джереми Лей, които малките читатели харесват толкова много.

Като последния нинджа на света съдбата на Нелсън Кейн е да защитава хората от силите на злото и точно това ще направи в новата книга. Историята този път се завърта около цирка, който гостува в града – най-вълнуващото нещо в живота на децата от Дък Крийк.

Нелсън, братовчед му Кени и съученичката им Тифани усилено репетират номер с желанието да бъде включени в програмата на шоуто. Но неочаквано градът се оказва заплашен от гигантски разбеснели се роботи. Нелсън трябва да влезе в ролята на Момчето нинджа и да се изправи срещу злодея доктор Кейн – злия брат близнак на неговия изчезнал баща.

„Момчето нинджа 4“ е подходяща, както за начеващи читатели, така и за онези, които вече се чувстват по-уверени самостоятелно да разгръщат страниците. Комбинацията от комиксови рисунки на Джереми Лей, нестандартно подреден текст и атрактивни шрифтове превръщат четенето в забавно занимание и доказано увлича децата.

Комикът Ан Доу е един от най-продаваните австралийски автори за всички времена. Той се радва на огромен успех още с първата си творба The Happiest Refugee („Най-щастливият бежанец“), в която разказва как емигрира с малка лодка от Виетнам в Австралия. Мемоарът незабавно се превръща в хит и печели множество награди, включително „Книга на годината“ в Австралия.

В сферата на детската литература Доу също се доказва неколкократно. Творбите му, изпълнени с прекрасно чувство за хумор, динамика и оригинални персонажи, са бестселъри и имат оценки между 4 и 5 звезди в сайтовете на Amazon и в Goodreads.com.