Мустафа Карадайъ и пу.ките* Слави, Бойко и Корнелия

Коментар
12:47 - 19 Май 2022
6244
Мустафа Карадайъ и пу.ките* Слави, Бойко и Корнелия

Слави Трифонов звучи симпатично кахърен за България, анонсира мъжкарството в политиката, предлага презареждане на Промяната.

Да, ама това беше в понеделник, когато написа на стената си във Фейсбук, че „Представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната“.

Във вторник Даниел Лорер, виден представител на „Промяната“, приземи Слави с думите: „Звучи ми като мрън-мрън“.

Преди Трифонов, като вдигащ жълт картон звучеше друг лидер в коалицията – Корнелия Нинова. При Христо Иванов от „Демократична България“ „мрън-мрън“-ът си е направо като сериал.

Малките в управляващата коалиция плашат Големия, но Кирил Петков, Асен Василев и компания продължават да правят това, което трябва (по техните разбирания), пък каквото ще да става.

Мрън-мрън са изявите и на шефа на основната опозиционна политическа сила – партия ГЕРБ, Бойко Борисов. „При Борисов хлябът беше 1 лев, сега е 2.50 лв. Горивото при Борисов – 1.50 лв., сега е 3.50 лв. Газът и токът са в пъти повече, зеленчуци – много повече.

„Честита ви промяна. Променяйте се, като осъзнаете какво е станало, утре вече е късно“, казва Борисов и аха да добави „В нормална държава при толкова кофти параметри се върви към избори“, но обществото остава с усещането, че едно си Борисов пее пред камерите и съвсем друго зад завесата, в тесен кръг. Усещането е за пазарлъци.

Мрън-мрън, може да ви подкрепим даже в това Народно събрание, ако…, защото….

Въобще, намираме се в сезона на голямата инфлация и голямото мрънкане.

Толкова много мрънкащи и само Мустафа Сали Карадайъ, председател на Движението за права и свободи, иска предсрочни избори.

А Костадин Костадинов от „Възраждане“ къде е, защо го забравяте – това е естествена реакция. Но Костадинов е друг играч, друга му е пистата, маратонец в новата българска политика. В плен на дълбока заблуда сте, ако си мислите, че лидерът на „Възраждане“ е готов да свали това правителство барабар с този парламент.

Костадинов вдига обществения адреналин, но изборите не са му краткосрочната цел. Той смята процентите си днес, наесен и другата пролет. Търпелив и непристъпващ червени линии, които си е начертал.

Ако човек чете само констатациите им за грешките на „Продължаваме промяната“, ще си помисли, че Корнелия Нинова, Христо Иванов, Слави Трифонов и Бойко Борисов ще правят правителство в рамките на този парламент. Няма как да се случи, но четиримата се държат по този начин и сякаш вече се сформирали отбора на мрънкащите.

Много „булю-булю“ (Вие като някакви мисирки - булю, булю, булю. Бойко Борисов към журналисти, 2020 – б. р.), ама сакън този парламент да си остане!

Може да изглеждаме зле у дома и по света, но е притеснително, ако България отиде на избори. Преди година го казваше Бойко Борисов, сега го казват Лорер и другите от властта.

Всички - „булю-булю“, само Мустафа Карадайъ – нови избори! Както впрочем и Костадин Костадинов от „Възраждане“.

Това би отчел Бойко Борисов, който по всички правила на политиката трябва отдавна да е засвирил първа предизборна цигулка. Но сякаш страхът „Бойко Рашков“ в него не само му разваля съня, но и предефинира определението за основна опозиционна сила.

Въобще, и Бойко Борисовото е типично мрън-мрън. Като в един хор с малките около ПП.

Лорер казва и друго. Притеснявал се България да остане без правителство.

Тази опция не е възможна. И Борисов беше притеснен, но след него имаше три служебни правителства. И трите кабинета на Стефан Янев бяха по-успешни и по-харесвани от народа от „Борисов 3“.

Все по-тегаво става усещането, че никой не ще ново пренареждане на силите. Някак си, така са си добре. Покрай „мрън-мрън“, призивът за нови избори е с половин уста. Сякаш има някаква сила над всички „мрън-мрън“, която дирижира нещата, а в момента оркестърът май се справя със зададените ноти. Такова е усещането.

*мисирки, още и пуйки, по Бойко Борисов

Назаем от rodopi24.blogspot.com