Най-после: Чешкия призна за изнасилването, отива на топло за 6 г.

Пеньо Мангъров няма да лежи в затвора за отвличането на жертвата си

Общество
17:36 - 30 Юни 2022
4190
Най-после: Чешкия призна за изнасилването, отива на топло за 6 г.

Пеньо Мангъров- Чешкия се призна за виновен! Така Пловдивският окръжен съд го осъди на 6 години затвор при първоначален строг режим, за това, че на 6 януари 2019 г. в периода от 3.30 до 10.00 часа в къща, намираща се в София, е изнасилил три пъти при условията на опасен рецидив пловдивчанка, като заплашвал с насилие нея и семейството й.

Със същата присъда съдът го призна за невинен в това, че малко по-рано на същата дата около 01.10 часа в Пловдив, в началото на кръстовището на бул. „Карловско шосе“ и бул. „Дунав“ в посока автомагистрала „Тракия“ се е опитал да отвлече същата жена.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Припомняме, че бизнесменът се запознал с пловдивчанката в социалните мрежи. Той настоявал двамата да се срещнат, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути. На горепосочената дата, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил в посока София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му в София, той я изнасилил, като я принудил за това със заплашване. За да си изгради „алиби“ Мангъров, на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на жената да се държи приятелски с него.