Намериха издирваната жена от Ябланово

Новини
14:08 - 18 Септември 2023
1716
Намериха издирваната жена от Ябланово

Издирваната 59-годишна Елфуда Кьойбашиева от сливенското село Ябланово, за която нямаше информация от 8 септември, е намерена, съобщават от пресцентъра на ОДМВР в Сливен.

Около 19,00 часа вчера двама туристи са срещнали жената на пътека в гориста местност, на около 5-6 километра от местност Синия вир в околностите на село Медвен в посока град Котел. Тя не е пожела да тръгне с тях. След като слизат в село Медвен, туристите разбират, че тази жена се издирва и съобщават за местонахождението й. Полицейски екип открива жената в района на посоченото място. Тя е в добро здравословно състояние. По първоначална информация отсъствието й се дължи на работата й като пастир.

Тя започнала работа, но не съобщила на близките си. Нейни познати я определят като мълчалива, затворена в себе си, необщителен човек, който предпочитал да бъде сред животните, а не сред хората.

Акцията по издирването на Елфуда бе организирана от кмета на Котел Коста Каранашев, издирваше я и полицията. За последно била видяна на 8 септември заедно с брат си.