Никола Тесла: Една планета поздравява друга

Великият изобретател решава, че е чул сигнал от извънземни

Мистика
13:32 - 21 Март 2024
2684
Никола Тесла: Една планета поздравява друга

През 1899 г. легендарният изобретател Никола Тесла прави необичайно откритие, което все още озадачава учените. Оборудването му улавя странен сигнал, за който Тесла признава, че го ужасява. В бележките си Тесла описва сигнала като поредица от звуци с неизвестен произход. Той предполага, че това може да е „интелигентно насочване“ и изразява убеждението, че „е първият, който е чул една планета да поздравява друга“.

„Дори сега, на моменти, мога ярко да си спомня този инцидент. Първите ми наблюдения определено ме ужасиха, тъй като имаше нещо мистериозно, ако не и свръхестествено, в тях и бях сам в лабораторията си през нощта“, пише Никола Тесла.

„След известно време в главата ми мина мисълта, че смущенията, които наблюдавах, могат да бъдат причинени от интелигентно управление. Въпреки че не можех да дешифрирам значението им, беше невъзможно да ги мисля за напълно случайни. Имам постоянно нарастващото чувство, че аз бях първият, който чу една планета да поздравява друга", отбелязва великият изобретател.

Години по-късно астрономите стигат до извода, че сигналът най-вероятно е "километрово интензивно (VLF) лъчение, излъчвано от Юпитер". Точната природа и произход на сигнала обаче остават загадка.

Някои учени смятат, че сигналът може да е причинен от атмосферни явления на Юпитер. Други предполагат, че това може да е резултат от взаимодействието на слънчевия вятър с магнитното поле на планетата.

Въпреки научните обяснения, мистерията със сигнала на Тесла остава неразгадана. Сигналът е обект на много спекулации и теории, включително възможността за контакт с извънземни. Повечето учени обаче са скептични относно идеята за извънземен сигнал.