Николай Бареков съветва: Премиерът да следи пуделите Каракачанов и Джамбазки

Политика
14:56 - 20 Май 2019, Обновена на: 14:36 - 20 Май 2019
6460
Николай Бареков съветва: Премиерът да следи пуделите Каракачанов и Джамбазки

„Искам да благодаря на двамата държавни мъже - президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, които потвърждават моето разкритие за аферата „Костинброд” през 2013-а година”. Това обяви ексклузивно пред Lupa.bg лидерът на ПП „Движение Презареди България” Николай Бареков.

„Аз съм единственият, който участва в разкриването на тази измама с фалшивите бюлетини и единствен не си промени позицията през изминалите шест години”, напомни Бареков.

„В момента съм много далеч от калната война, която се разиграва покрай изборите в България. Бих посъветвал министър-председателя, обаче, ако очаква компроматна атака срещу себе си тази седмица, да се огледа в най-близкото си обкръжение. Ако въобще има такава атака, Бойко Борисов трябва да следи изкъсо истинския извършител на Костинбродската схема – Цветан Цветанов, или тези пудели, които лаят най-силно около премиерските крачоли – Каракачанов и Джамбазки”, отсече евродепутатът.

„Искам да заявя пред Lupa.bg, че подобно на аферите „Уотъргейт” и „Драуфус”, рано или късно истината за Костинброд ще излезе наяве. За мен истинската афера на тези избори се нарича „Апартаменгейт” и къщите за гости, в които бяха замесени три лица от близкото обкръжение на Бойко – Цветан Цветанов, Румен Порожанов и Красимир Каракачанов”, отсече журналистът.

По думите му няма логика премиерът да „отреже главите” на първите двама, а да пощади Каракачанов. „Шефът на МВРО е замесен в „Апартаментгейт” с огромния си мезонет и в най-скандалната афера в цяла Европа – продажбата на български паспорти за талибани и престъпници от Близкия Изток”, аргументира се лидерът на „Презареди България”.