Нинова пита партията за подкрепа на ГЕРБ, 75% не щат

В крайна сметка следващата седмица ще има пленум, на който ще се вземе решение

Политика
21:08 - 12 Май 2023
6235
Нинова пита партията за подкрепа на ГЕРБ, 75% не щат

Соцлидерката Корнелия Нинова събра местните партийни шефове на “Позитано” 20 за да обсъдят актуалната политическа обстановка и подготовката за местните избори и за да проучи настроенията, преди да се организира вътрешно допитване по позицията на БСП за правителство. 75% от изказванията били против влизането на червените в какъвто и да е съюз с ГЕРБ, твърдят източници от "Позитано".

Ако за кабинет с “Промяната” имаше обяснение - че той е анти-ГЕРБ, как да обясним на избирателите коалиция с Борисов точно преди местните избори, питали някои от присъстващите и настояли БСП да остане опозиция.

Нинова пък говорила отново за необходимостта да се изведат 5 приоритета и за това, че БСП е социалният гарант във властта. В крайна сметка следващата седмица ще има пленум, на който ще се вземе решение кога да има вътрешен референдум.

В парламента Нинова критикува ГЕРБ, че са сбъркали подхода. Вариантите бяха два - ГЕРБ да предложат премиер с приоритети, който да предложи правителство на малцинството и да търси подкрепа, а вторият, който е правилният - да има лидерска среща, на която да се определят приоритетите и сроковете за изпълнението им, а после да се търси подкрепа, обясни соцлидерката. “Те избраха грешния подход. Сбъркана работа. Грешка след грешка”, допълни тя.