Норвежки измамник успя да се качи без билет два дни подред на самолет от летището в Мюнхен

В Стокхолм бил арестуван

Свят
22:28 - 13 Август 2024
2157
Норвежки измамник успя да се качи без билет два дни подред на самолет от летището в Мюнхен

Два дни подред норвежки пътник успя да се качи без билет на самолет от Мюнхен, като втория път успя да стигне чак до Стокхолм, съобщи днес местната полиция, цитирана от Франс прес и БТА.

"Летищната полиция започна разследване срещу 39-годишния норвежки гражданин за нарушаване на спокойствието и измама при превоза", каза неин говорител пред АФП.

"Това разследване по-конкретно ще трябва да установи как пътникът "е успял да заобиколи автоматичния контрол на бордната карта преди контрола по сигурността", добави пред агенцията говорител на мюнхенското летище.

"Вече сме уведомили служителите, които контролират достъпа до самолетите, за ситуацията и увеличаваме числеността на персонала", добави този източник.

Според в. "Билд" пътникът се е промъкнал за пръв път на 4 август, като при контрола на билетите при качване на борда е стоял много близо до друг пътник. След това се качил на самолета заедно с други пътници. Измамата му била разкрита само защото полетът бил пълен, а норвежецът нямал запазено място.

Той бил предаден на полицията, която започнала процедура срещу него, но го пуснала на свобода.

Само ден по-късно мъжът опитал отново и успял да се качи на самолет по същия начин. Този път успял и отлетял за Стокхолм с полет на Луфтханза, на който имало свободни места.

В Стокхолм обаче той бил арестуван от полицията на летището, защото искал да се качи незабавно на полет за Мюнхен.