Нова размаза Би Ти Ви въпреки "Ергенът" (официални данни)

Шоу
21:14 - 23 Май 2022
7408
Нова размаза Би Ти Ви въпреки "Ергенът" (официални данни)

Нова тв за пореден път се похвали, че е най-гледаната телевизия в България и приложи официалните изследвания, удостоверяващи това. Актуалните данни на пийпълметрията, които не се оспорват от медийния и рекламния бизнес, доказват, че канала е със значително преимущество пред втората електронна медиа у нас - Би Ти Ви. Въпреки че Би Ти Ви заора дъното с пошлотията "Ергенът", това, оказва се, не е повлияло осезаемо на гледаемостта на канала. Даже според някои, е изиграло лоша шега на смятаната до неотдавна за по-сериозна и консервативна телевизия.

В неделя (22-и май) с финала на „Хелс Китчън“ приключи пролетният телевизионен сезон на Нова. Според официалните данни, Нова e най-гледаната телевизия в праймтайм сред зрителите в активна възраст (18-49 г.). Със среден аудиторен дял от почти 28%, Нова тв затвърждава първото място в българския ефир, като този резултат е с повече от 10% по-висок спрямо втората телевизия в класацията, четем в официалното прессъобщение на медиата.

Юбилейното издание на хитовото шоу за звездни преобразявания „Като две капки вода“ (на снимката в заглавието) е привличало средно над два пъти повече зрители, спрямо втората телевизия в класацията. "Капките" са и най-гледаното предаване в България тази година с немислимите 44,5% дял от аудиторията. За сравнение - вдигналия много шум "Ергенът", се оказа с почти два пъти по-малко зрители - около 30% дял, дори в най-зрелищните си епизоди, в които участнички хвърляха бикините си в лицето на клетия Виктор или се наричаха с обидни думи една друга.

Една от участничките в "Ергенът" заля друга с чаша вода в ефир, обиждайки я преди това с какви ли не цинични думи. Въпреки пошлостта, нетипична доскоро за Би Ти Ви, шоуто не успя да увеличи рейтинга на медиата и за поредна година канала е втори в праймтайма

Със силен зрителски интерес се отличават и най-романтичното предаване „Един за друг“, риалити форматът „Hell’s Kitchen България“, премиерният сериал „Лъжите в нас“ и четвъртият сезон на криминалната драма „Братя“.