Нови по-строги мерки в Москва

Властите започнаха да наблюдават движенията на всички хора, показващи симптоми на коронавирус

Новини
21:46 - 22 Април 2020
3614
Нови по-строги мерки в Москва

В Русия броят на заразените с коронавирус наближава 60 000, а починалите са почти 600 души. Така Русия заема десето място в световната печална класация, която отчита заболелите от Covid-19.

Над 4420 пък са руснаците, които са оздравели от коронавируса, предаде БНР.

С над 2 250 000 тествани души в страната Русия отстъпва само на САЩ по брой тествани. 12-милионна Москва е епицентърът на заразата с над 32 000 случая на заразени.

Властите в Москва започнаха да наблюдават движенията на всички хора, показващи симптоми на коронавирус, използвайки данните за геолокация от мобилните им телефони. Досега проследяването е било само на потвърдени пациенти с коронавирус, които са изолирани по домовете си. 

Междувременно руски технологичен гигант обяви, че ще предложи безплатни тестове за коронавирус на всички граждани на Москва.

Предстоятелят на Йелоховския катедрален храм "Богоявление", протойерей Александър Агейкин, който е бил в болница от миналата седмица, на Великден е изпаднал в кома, а във вторник е починал. Първата жертва на коронавируса в руския клир, 48-годишният Александър Агейкин от 2017-а е бил заместник-ръководител на Административния секретариат на Московската патриаршия.