Олигарх: Путин гасне от рак на кръвта

Куриози
16:24 - 15 Май 2022
10005
Олигарх: Путин гасне от рак на кръвта

Президентът на Русия Владимир Путин е "много болен от рак на кръвта". Тези думи на неназован руски олигарх се появиха в таен запис, публикуван от американското издание New Lines, което е специализирано в отразяването на Източна Европа и Близкия Изток. Изданието твърди, че са потвърдили самоличността на олигарха и автентичността на гласа и записа, но ще запазят името му в тайна.

В същия запис олигархът казва и, че Путин е претърпял операция на гърба през октомври.

"Всички се надяват, че Путин ще умре от рак или преврат", казва още олигархът в записа, който е дълъг 11 минути. В него човекът открито се противопоставя на войната на Русия срещу Украйна. Олигархът нарича Путин "луд човек", който е съсипал икономиките на Русия и Украйна.

Новината продължава спекулациите за здравето на руския диктатор. По време на парада за 9 май в Москва Путин куцаше и седеше с одеяло в скута си. Руско издание наскоро съобщи, че Путин има рак на щитовидната жлеза и е бил посещаван от специалист онколог често.

Според изданието, олигархът някога е бил част от "тесен кръг от 20 до 30 души", с които Путин се среща през 2014 г. преди анексирането на Крим. В публикацията се посочва, че в момента мъжът е извън Русия, а през 2021 г. е включен в списъка на 200-те най-богати бизнесмени на руския "Forbes".