Осъдиха Демби, но не за дрога

Топ
20:54 - 22 Август 2019
7015
Осъдиха Демби, но не за дрога

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на прочутия крими герой Димитър Вучев-Демби, пише столичен вестник. С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над 1000 лева на местно транспортно дружество.

Сумите се дължат от фирма „ЕФ Ел Си", чиито собственици са Демби и красавицата Сашка от Велико Търново. Дружеството е създадено през 2015 г. и веднага придобива лиценз за спедиторска дейност. То се сдобива с офис в столичния квартал "Изток". Фирмата набързо е успяла да спечели множество текстилни и хранителни предприятия, чиято продукция доставя у нас и в чужбина. Според твърденията в рекламните брошури, фирмата на Демби разполага с модерни камиони, които извършват регулярни курсове по маршрут Турция - Западна Европа.

Хвалбите за солиден бизнес и собствен транспорт според източници от подземния свят са доста съмнителни. Думите им се потвърждават и от съдебното решение. От него става ясно, че Димитър Вучев е принуден да използва чужди ТИР-ове, за да изпълнява поръчки. Един от договорите е с пловдивска фирма, чиито босове са сочени в публикации на местни медии за част от приятелския кръг на кмета Иван Тотев.

Съгласно сключения договор спедиторската агенция на Демби наема камион за превоз на 20 тона профили и елементи от сглобяема къща от България за Франция. Доставката коректно е изпълнена от транспортното дружество. След като документ за нея е предаден на Демби, според договора той има едномесечен срок да плати 5398,09 лева с ДДС. Вучев обаче не го прави. Затова срещу компанията се води дело и в крайна сметка Дебми е осъден да върне парите барабар с лихвите и съдебните разноски.