От архивите: Уилям зарязал Кейт по телефона

Актуални новини
12:46 - 30 Юли 2024
2580
От архивите: Уилям зарязал Кейт по телефона

Връзката на принц Уилям и Кейт Мидълтън не винаги е била приказка. Новата биография на Робърт Джобсън - „Катрин, принцесата на Уелс“, разкрива обстоятелствата, при които кралската двойка – която сега е женена с три деца – за кратко се раздели през 2007 г., три години преди да се сгоди.

Според книгата Уилям и Кейт имат много сериозна връзка по това време, като Кейт дори е получила покана за военното дипломиране на Уилям през декември 2006 г. Въпреки това Джобсън пише, че „Катрин знаеше, че Уилям не бърза да предложи и истината е, че тя беше готова да изчака, докато той е готов. В края на краищата те бяха влюбени — нали?“.

Когато Уилям неочаквано отмени плановете им за новогодишната нощ през 2006 г., Кейт разбра, че „нещо не е наред“, се казва в книгата. Не след дълго Уилям се обадил на тогавашната си приятелка и се разделил с нея. Твърди се, че той й е казал, че и двамата се нуждаят от „малко пространство“, за да „намерят собствения си път“ и не може да обещае предложение.

„В емоционално зареден 30-минутен разговор и двамата признаха, че са на „различни страници“, пише Джобсън.

„Това беше съкрушителен удар за Катрин, която се почувства разочарована от това, че е била зарязана по телефона“, добавя биографът.

Твърди се, че след раздялата Уилям е излязъл в нощен клуб Mahiki в Лондон, докато Кейт е пътувала до Дъблин с майка си, Карол Мидълтън и до Ибиса с приятел. Кейт „реши да скрие болката си от външния свят“, въпреки че беше „разстроена“ от раздялата, казва Джобсън.

В крайна сметка Уилям започнал да се „размисля“ и се събрал отново с Кейт. Това се случило по време на парти с костюми, организирано от жокея Сам Уейли-Коен. „Кейт пристигна облечена като медицинска сестра и Уилям се впечатли. След това двамта прекараха вечерта дълбоки разговори, преди да отидат на дансинга, където накрая се целунаха“, пише още Джобсън.

След като се помириха през 2007 г., Уилям и Кейт се сгодиха през 2010 г. и сключиха брак на пищна церемония в Уестминстърското абатство на 29 април 2011 г. Вече женени повече от десетилетие, Уилям и Кейт са горди родители на принц Джордж, принцеса Шарлот, и принц Луи.