Отцепник от ИТН: Тошко легализира престъплението на Слави

Светлин Стоянов недоумява как е възможно да се дава пример от политици за газенето на закона

Политика
18:10 - 17 Август 2022
7022
Отцепник от ИТН: Тошко легализира престъплението на Слави

Отцепникът от Има такъв народ - бившият депутат Светлин Стоянов, изрази остро възмущение срещу опита, по думите му, на Тошко Йорданов да оправдае и да легализира системното неподаване на декларация към КПКОНПИ на лидера на ИТН Слави Трифонов.

За пореден път Дългия отказа да внесе задължителния по закон документ по Единния регистър за лица, заемащи висши публични длъжности. Той не го направи нито като депутат - в краткия състав на 45-ото НС, нито впоследствие като партиен лидер. 

А преди няколко дни лидерът на парламентарната му група Йорданов заяви, че нищо кой знае какво не се е случило, просто Трифонов щял да си плати глобата за недекларирането на доходи и имоти. 

"Само аз ли си мисля, че е меко казано странно Тошко Йорданов да оправдава Слави за неподадената декларация към КПКОНПИ с думите: “Плащаш си глобата и толкова”. Това ли е начина да се нарушава закона и да си плащаме глобата?! Със същата сила звучи и карайте пияни и си плащайте глобата и толкова.

Създава се опасен прецедент, да се омаловажава нарушаването на закона и то от висши политически фигури", смята Стоянов.

И добавя:

"Все си мисля, че точно те трябва да дават пример, защото иначе съвсем естествената логика е да демотивираш всеки нормален български гражданин да спазва закона като си плати глобата и толкова. Ами не е само толкова, демократично общество се гради да основата на закони, правила и принципи. Другото е това, което виждаме - обръщаме масата и толкова".