Пакет с дрога изплува на румънски плаж

Новини
16:53 - 21 Ноември 2023
1105
Пакет с дрога изплува на румънски плаж

Румънските полицаи и прокурорите от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) са започнали разследване, след като на плаж в румънския черноморски град Констанца е изплувал запечатан пакет, съдържащ бяло вещество, което се предполага, че е наркотик, съобщава телевизия Диджи 24.

"На 20 ноември тази година около 11.55 часа полицаите в Констанца бяха сезирани, че на плаж в града е открит пакет с бяло вещество, което се предполага, че има психоактивни ефекти, запечатан в прозрачно полиетиленово фолио", се посочва в прессъобщение на Румънската полиция. 
 
Пакетът е бил иззет, а разследването е поето от ДРПОПТ и полицаите от Бригадата за борба с организираната престъпност в Констанца "с цел установяване на естеството и произхода на съответното вещество, както и за налагане на съответните законови мерки".

Новинарския сайт Зиаре цитира източници, според които пакетът тежи около килограм и изглежда е свързан със случая "Братя Грим" от 2019 г., когато лодка на трафиканти потъна край бреговете на Черно море и множество пакети с наркотик изплуваха на брега. Вероятно пакетът с кокаин се е намирал в открито море и е бил донесен до брега от вълните, тъй като през последните дни имаше много силна буря в Черно море, отбелязва сайтът.