Първо в Lupa.bg: Изселиха тайно ромите от Габрово

Жандармерията е покрила всички фамилии в близките села, готви се цигански метеж в събота

Актуални новини
20:00 - 12 Април 2019
4513
Първо в Lupa.bg: Изселиха тайно ромите от Габрово

90% от всички роми са били изселени от жандармерията извън Габрово, научи първо Lupa.bg. Още в четвъртък вечерта е започнало поетапно извозване на фамилиите, самонастанили се по катуните в града, за да се предотвратят евентуални сблъсъци с протестиращите заради пребития магазинер от няколко смугли представители.

Отправени са били и покани към няколко представители на многофамилните бараки доброволно да си изберат друго място на обитание, за да се потуши напрежението и да не се стига до кръв.

По наша информация обаче в петък сутринта роми от Габрово и селата са започнали организация със закан да "пометат" българите в събота на масов бой заради изблиците на ултрасите през седмицата. Циганите ползвали социалните мрежи, за да спретнат план за действие, който да пробие и силите на реда в града, които към момента наброяват няколкостотин тежковъоръжени униформени. Заради съобщенията, че на места в Габрово няма достъп до интернет, пък са били изкупени десетки симкарти на мобилните оператори, разкриха още нашите източници.