Първо в Lupa.bg: Опозицията в БСП проби, Нинова ще спазва Етичен кодекс

Георги Пирински предложи създаването на новия партиен документ, пленумът го прие

Политика
17:27 - 17 Ноември 2019
4367
Първо в Lupa.bg: Опозицията в БСП проби, Нинова ще спазва Етичен кодекс

Пробив на опозицията в БСП срещу ръководството успя на днешния инфарктен пленум в централата на "Позитано" 20. Бившият евродепутат Георги Пирински, който не спести острите си думи срещу начина, по който се ръководи авторитарно Столетницата в последната година, е предложил създаването и приемането на Етичен кодекс. Изненадващо за мнозина от сподвижниците на Нинова идеята на доайена на левицата е била приета със сериозно мнозинство в киносалона преди минути, разкриха източници на Lupa.bg.

51 членове на Националния съвет са гласували "за", четирима са били против, а 27 са се въздържали от предложението. Така Изпълнителното бюро и Общопартийната контролна комисия се задължават да внесат проект на кодекса до края на годината.

По наша информация дясната ръка на Нинова Кирил Добрев е гласувал "в сиво", а самата шефка на левицата изобщо не е участвала във вота. 

В началото на миналата година се заговори, че самият Добрев в готвел "етичен кодекс" за членовете на пленума, чийто параметри, изтекли в редакционните пощи на медиите, изглеждаха мракобесни. На "Позитано" 20 бяха настръхнали от сценарий, при който в случай, че текстът бе приет, трябваше да докладват на специална комисия всяка информация за уронването на престижа и честта на членовете на БСП или за внушения и клевети. Настоящият проект за Етичен кодекс, предложен от опозицията, не съдържа подобни идеи.