Първо в Lupa.bg: Самоубийцата от Бургас се връщала на работа след дълъг болничен

Жената е скочила от прозорец на фирмата, в която работила

Общество
16:47 - 30 Януари 2023
6930
Първо в Lupa.bg: Самоубийцата от Бургас се връщала на работа след дълъг болничен

57-годишната жена, която сложи край на живота си, скачайки от третия етаж на сграда в района на Бургаската опера, е страдала от депресия, научи Lupa.bg от свои източници. Жената се е хвърлила от прозорец на работното си място. 

Тя е била в продължителен болничен и днес е бил първият й работният ден. Жената е била заразена с коронавирус, от който получила усложнения. Била изпаднала в депресия заради здравословното си състояние. 

Изследване, проведено сред над 230 000 души, главно американци, е установило, че всеки трети пациент, прекарал Ковид-19, в рамките на следващите шест месеца получава мозъчни или психически увреждания. Авторите на изследването смятат, че пандемията ще доведе до вълна от психически и неврологични проблеми.

Учените не знаят по какъв точно начин вирусът може да доведе до депресия и страхова невроза, но установяват, че тъкмо тези две диганози са най-разпространени сред общо 14-те психически и ментални отклонения, установени след изкаран ковид. По-рядко се регистрират инсулти, деменция и други неврологични смущения, но и тяхната честота е по-висока от обичайното, особено сред пациенти, преболедували тежко.

Снимката е илюстративна