Първо в Lupa.bg: Жената на Майкъл Чорни го съди за $25 млн.

Свят
16:18 - 30 Юни 2020
6032
Първо в Lupa.bg: Жената на Майкъл Чорни го съди за $25 млн.

На руско-еврейския олигарх Майкъл Чорни проблемите с правителството на Иван Костов в момента му изглеждат като приятна игра с другарчета в кварталната градинка. Защото само след две седмици ще трябва да се яви в съда в Тел-Авив, за да отговаря на иск за колосалните 25 милиона долара, заведен от ослепителната му съпруга Никол Райдман, с която в е развод, научи първи у нас Lupa.bg.

След 11-годишна връзка телевизионната водеща и милиардерът узакониха отношенията в с пищна сватба през 2018-а година. Само две лета по-късно обаче се разделят, а според Никол в предбрачното им споразумение има клауза, задължаваща Миша Шерней да й изплати обезщетение от 86 милиона шекела - около $25 млн. Баровецът и адвокатите му отричат автентичността на документа.

Никол Райдман е първа дружка с жената на Бенямин Нетаняху

На Майкъл ще му се стъжни, защото Райдман е близка приятелка на съпругата на премиера Бениамин Нетаняху - Сара. Чорни пък е близък с опозиционния лидер Авигдор Либерман, така че процесът получава сериозна политическа окраска. В Обетованата земя вече го наричат "Развода на века".

68-годишният магнат и двойно по-младата му половинка имат две деца. Чорни има още двама наследници от първата си съпруга - Анна.