Пътят Варна - Бургас стана бунище

Новини
13:30 - 12 Август 2019
2864
Пътят Варна - Бургас стана бунище

Пътят между двата столици - Варна и Бургас е не само най-натовареният през август. Той категорично се оказа и най-мръсният, убеди се репортер на Lupa.bg, станал свидетел на ужасното бунище от хартии, опаковки и всякакви отпадъци, които се въргалят, без да има кой да ги почисти.

Поради липса на контейнери по републиканския път и най-вече поради липса на елементарна хигиенна култура, народът мята от колите всякакъв боклук, видя репортер на Lupa.bg.

Заради тоталната Байганьовщина, крайпътната зеленина в продължение на километри наред е окичена като коледна елха с найлонови пликове, опаковки от вафли, мръсни и мазни хартии и картонени и пластмасови чаши. Пушачите пък се отървават от празните кутии директно от прозореца на автомобилите. Картината е повече от грозна и отблъскваща.

„Какъв човек трябва да си, за да хвърляш като първи мърляч през прозореца целия отпадък, вместо да си прибереш боклука в една торбичка в колата и на първата бензиностанция да си я изхвърлиш в контейнера?”, коментираха изумените от грозната гледка пътуващи.

Вярно е, че по републиканския път, извън населените места наистина никъде не са поставени и най-допотопни бетонни контейнери и общините явно не се чувстват ангажирани да се грижат за хигиената, но все пак нещата опират до елементарна битова култура, категорични са общинари от Варна. Граждани от морската столица коментираха, че тези, които изхвърлят боклука си където сварят по пътя, ще продължат да го правят дори ако по пътя има контейнери „на всеки километър”.