Подпалиха колите на пловдивски бизнесмен

Най-вероятната причина е умишлен палеж

Новини
13:46 - 08 Юни 2020
1598
Подпалиха колите на пловдивски бизнесмен

Пламъци са унищожили две коли в пловдивския квартал „Кършияка“, собственост на бизнесмена Иван Нейчев. Инцидентът е станал след полунощ на 5 юни, съобщи "Марица".

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ съобщиха за „Марица“, че след 01.00 часа във въпросната нощ е възникнал пожар в лек автомобил „Опел“ на ул. „Иван Рилски“, а малко по-късно в огън бил обхванат и паркиран в близост на ул. „Васил Левски“ автомобил „Фиат“. „Опел“-ът е изгорял изцяло, а вторият автомобил е с обгоряла предна част. 

Името на Иван Нейчев се коментира широко след двойното убийство в „Кършияка“ в края на ноември миналата година, извършено от Йордан Таков. Нейчев е негов съдружник. 

Най-вероятната причина за обхванатите в пламъци коли е умишлен палеж, тъй като возилата са на различни адреси, макар и близко едно до друго, но пламват почти едновременно. Не е изключено случилото се да е свързано с бизнеса на Нейчев или по-точно с отношенията му с Таков.  

Йордан Таков застреля със законно притежаван пистолет „Макаров“ своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил на 26 ноември. Той призна за убийството, но твърди, че то е извършено при самоотбрана. 

Общият бизнес на Таков и Нейчев започва преди повече от 5 години, когато заедно с Христо Ботев регистрират фирма "Сити Груп 1" с предмет на дейност търговия с различни стоки. Наемат склад на ул. "Борба" 18 и започват да рециклират и дават под наем вендинг автомати.

Преди две седмици Таков се опита да излезе от ареста. Той обжалва пред Апелативния съд наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“. Състав на съда обаче отхвърли като неоснователна жалбата му.