Полфрийман: Държат колеги пандизчии без вода

Ексклузивно
17:00 - 20 Ноември 2019
3764
Полфрийман: Държат колеги пандизчии без вода

Стотици затворници живеят без вода заради незаконен режим. За това изненадващо алармира доскорошният им "колега" - австралийският убиец Джок Полфрийман. Пуснатият предсрочно на свобода килър на 20-годишния студент Андрей Монов пусна сензацията във фейсбук, като уточни, че става въпрос за затворническото общежитие в Кремиковци.

Там от известно време всички били държани със сухи кранчета, защото според Полфрийман затворническата управа откраднала всички пари, събрани за модернизацията на ВиК инсталацията.

Иначе Полфрийман се обяви категорично в подкрепа на перничани, които от днес протестират заради безпрецедентния режим от минимум 5 месеца, въведен в миньорския град след източването на язовир "Студена".

"През 2019 г. в страна-членка на Европейския съюз, в целия град Перник нямат достъп до питейна вода. Моля ви, подкрепете хората там в исканията им да водят достоен начин на живот", написа австралиецът в социалната мрежа фейсбук. И добави - "България не е бедна страна. Тя просто се ръководи от хора, които крадат от средствата, предвидени за модернизация и ремонт на инфраструктурата й".

Редакцията на Lupa.bg се опита да се свърже с ГД "Изпълнение на наказанията", за да провери достоверността на сигнала от Полфрийман. От там ни препратиха към пресцентъра на Министерството на правосъдието, откъдето чакаме отговор и информация дали и защо има въведен воден режим на територията на затворническото общежитие в Кремиковци.