Потвърди се новината на Lupa.bg: И най-малките ученици вече учат онлайн

Новини
17:00 - 15 Март 2021
7648
Потвърди се новината на Lupa.bg: И най-малките ученици вече учат онлайн

Учебни заведения в различни райони на България пуснаха най-малките си ученици, от първи до четвърти клас, в онлайн обучение. Между тях е и училище от Софийска област, потвърдиха пред Lupa.bg от МОН.

Така на практика се потвърди новината на медията ни, че и най-малките ученици излизат да учат неприсъствено.

Минаването в онлайн среда става по предложение на директорите на училища, което те изпращат до Министерството на образованието.

От там разясниха пред наш журналист, че в България вече на няколко места най-малките ученици учат дистанционно след издадена заповед от МОН.

"В неприсъствено обучение от 1-ви до 4-ти клас в момента са учениците от Златоград и Смолян. Онлайн учат и най-малките в софийското село Драговищица. Първокласниците се образоват у дома онлайн и в Орляк и Ведрина (община Тервел). На дистанционно обучение е преминато и в села в Добричко", заявиха пред Lupa.bg от образователното министерство.

Проверка на медията ни показа, че онлайн се обучават и децата 1-4 клас в град Свищов, където това се е случило по искане на кмета на града.

"В Свищов най-малките деца се обучават в момента дистанционно. В селата около града също има ученици от първи до четвърти клас, които имат само онлайн уроци, както е в село Овча Могила. Взели сме мерки, дано да има резултат и да запазим здравето на хората", казаха пред Lupa.bg от отдел "Образование" към кметството на Свищов.

Припомняме, че миналата седмица Lupa.bg първи написа, че и първокласници ще минат към онлайн форма на обучение.