Пожар едва не изпепели Стария Несебър

Изгорели са около 130 кв.м. от покривната конструкция на къщата на ул. "Крайбрежна"

Актуални новини
10:56 - 04 Август 2022
2143
Пожар едва не изпепели Стария Несебър

Бургаските огнеборци потушиха пожар в Стария Несебър, казаха от местната полиция. Огънят възникнал в частен дом на ул. "Крайбрежна" № 30 в Стария Несебър. Съобщение за инцидента е поличено в Районното управление на 04.08.т.г. около 03.32 ч. 

Към мястото на инцидента се отправили три противопожарни автомобила с десет огнеборци /два от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър и един от РСПАБ - Поморие/. Пожарът е бил близо до сградите в квартала, дървените им обшивки и имало риска огънят бързо да се разпространи и унищожи част от Стария Несебър, вписан от ЮНЕСКО в Списъка на паметниците на Световното културно наследство.

Към улица "Крайбрежна" се отправили и полицейски патрули, които отцепили района и били в готовност да евакуират хората в околните сгради. В резултат на предприетите от огнеборците действия пожарът е локализиран и потушен.

Изгорели са около 130 кв.м. от покривната конструкция на къщата на ул. "Крайбрежна" № 30, под която са били обособени помещения за живеене.

Предстои щателен оглед за установяване на причините за пожара. По първоначални данни вероятно се касае за заспиване с незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно производство.