Пожар на станция от московското метро

Няма пострадали пътници

Новини
21:52 - 27 Февруари 2023
2530
Пожар на станция от московското метро

Станция "Спортивная" на Соколническата линия на московското метро е затворена за пътници поради пожар, съобщиха от градския департамент по транспорта, цитирани от "Интерфакс".

Влаковете, които идват от центъра, преминават през станцията, без да спират. Тази информация беше повторена и от отдела в 21:33 ч. московско време (20.33 ч. българско време).

"Пожарът е причинен от проблеми с електродвигателя, няма пострадали пътници. На мястото работят службите за спешна помощ и Министерството на извънредните ситуации", заявиха от Дептранс.

От столичното управление за извънредни ситуации съобщиха за Интерфакс, че на гарата е имало дим. Димът е излизал изпод един от вагоните на влака, стоящ на гарата. Друг влак стои в тунела и в него няма хора.

По-късно от същия отдел съобщиха, че един от вагоните се е запалил на площ от 1 квадратен метър. В 21:05 ч. московско време (20.05 ч. бълг. време) пожарът е потушен и димът се разсейва.

Очевидци съобщават, че са чули "мощен пукот" преди инцидента.

Пътниците бяха посъветвани да използват станцията на МЦ "Лужники" и наземния транспорт, както и да следят съобщенията на служителите на метрото.