Проф. Балтов се върна в "Пирогов"

Бившият депутат от ГЕРБ и екс шеф на болницата е на крачка да спечели делото за уволнението си

Здраве
12:17 - 05 Август 2022
5230
Проф. Балтов се върна в "Пирогов"

Бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов се върна на работа като ортопед и травматолог в лечебното заведение. Той е започнал работа, след като преди дни е спечелил делото за дисциплинарно уволнение на две инстанции - пред Софийския районен и пред Софийския градски съд (СГС).

Сега тече едномесечен срок, в който болницата, може да обжалва решението пред Върховния касационен съд. 

"За три дни направих 4 операции. Работя в "Пирогов" на граждански договор, докато тече този едномесечен срок за обжалване, след което трябва да ме възстановят, тъй като обикновено ВКС отказва да разглежда трудово-правни спорове. На първа и втора инстанция спечелих делото и очаквам в началото на септември окончателно да бъда възстановен“, заяви той пред "24 часа".

Новината за връщането на екс депутата от ГЕРБ приветства пръв бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, също негов колега в парламентарната група на Бойко Борисов: 

"Правдата победи. И нека силата бъде с теб!". 

А Тома Биков не си поплю с критиките към бившия служебен здравен министър, който взе главата на Балтов - Стойчо Кацаров: 

"Простата сметка показва, че за времето, в което самодеецът Стойчо Кацаров забрани на проф. Балтов да практикува професията си, около 400 пациенти са пропуснали възможността да се възползват от качествата му. Добре е, че макар и след една година, справедливостта възтържествува. Успех, професоре!", написа Биков.