Проф. Иво Петров се отказа да е зам.-шеф на СОС, Ваня Тагарева го замести

Световноизвестният кардиолог напуска заради натоварения си професионален график

Топ
13:51 - 26 Май 2022
4288
Проф. Иво Петров се отказа да е зам.-шеф на СОС, Ваня Тагарева го замести

Световноизвестният кардиолог проф. Иво Петров се отказа от зам.-председателския пост в Столичния общински съвет. Проф. Петров обаче остава общински съветник в столицата.

"За мен е огромна чест да бъда общински съветник. Осъзнавам колко е отговорно да бъда зам.-председател на СОС, но осъзнавам и че изключително наситения ми професионален график не ми позволява да изпълнявам тези задължения по начина, по който аз смятам, че трябва и смятам това за некоректно. Не съм свикнал да заемам постове, на които като работа не мога да бъде отдаден изцяло. Затова ви моля, да подкрепите моето желание да освободя тази позиция и постът да бъде зает от колега, който ще може да изпълнява тези отговорности", заяви проф. Петров.

"За нас е огромна чест вашето присъствие в СОС. Благодаря ви за работата ви и за изключителния ви принос като зам.-председател, който съм сигурен, че вие ще продължавате да давате и като общински съветник", коментира председателят на СОС Георги Георгиев.

На мястото на проф. Петров като зам.-председател от квотата на ГЕРБ бе избрана Ваня Тагарева. Тя е доктор по направление "Обществени комуникации и информационни науки". Магистър по икономика и сигурност. Работила е от 2009 г. до 2015 г. в район "Панчарево". От 2015 г. е общински съветник в столицата от листата на ГЕРБ. От 2017 г. тя е и хоноруван преподавател в УНСС.

"Изключително много се вълнувам поради думите на проф. Петров и се надявам достойно да заема неговата позиция като зам.-председател на СОС", каза Тагарева след избирането й и благодари на колегите си за доверието и подкрепата като обеща да работи отговорно.

Проф. Петров стана общински съветник след последните местни избори през 2019 г. Той влезе в листата на ГЕРБ като представител на гражданската квота след личната покана на кмета на София Йорданка Фандъкова.