Проф. Стойков: Нямаше драстично грозни облекла при абитуриентите

Стил
11:42 - 26 Май 2022
2606
Проф. Стойков: Нямаше драстично грозни облекла при абитуриентите

"Младежите се стремят към оригиналност, понякога представите им са нереалистични, но трябва да сме толерантни. Някои крайности в модата ще бъдат елиминирани, тъй като по време на пандемията човечеството се опомни, в това число относно провокативността и вулгарността на външния вид. Не забелязах драстично грозни гледки по абитуриентските балове тази година", заяви проф. Любомир Стойков, експерт по имидж и стил.

Според него трябва да се залага на българската мода. "Има акцент върху корсетите, падналите рамене, щраусовите пера, дълбоките естетски направени цепки, дантелата. Скулптиране на фигурата чрез дрехата е показателно", подчерта той.

По думите му се подчертава най-атрактивното от младостта. "Дори момчетата с рокли и поли са театрално направено, не е цинично. Виждали сме такива на Оскарите. Постига се целта - да бъдеш различен. Трябва да насърчаваме този стремеж. Това е накъсване на ежедневието, истински празник за семейството", отбеляза модният експерт. И допълни, че не могат да бъдат оправдани крайности, стигащи до разголване.