Пускат фериботна линия Русе-Гюргово най-късно до юни

Тази година започва и ремонтирането на „Дунав мост“

Свят
15:40 - 28 Януари 2022
1404
Пускат фериботна линия Русе-Гюргово най-късно до юни

Министърът на транспорта Николай Събев се срещна с министъра на транспорта и инфраструктурата на Румъния Сорин Гриндияну. На срещата двамата министри се договориха за пускане на фериботна линия Русе-Гюргово най-късно до юни, която да облечи трафика между двете страни.

На срещата беше изразена и надежда още тази година да започне ремонтирането на „Дунав мост“ при Русе и според метеорологичните условия да завърши през пролетта на следващата година.

„Ще започнат интензивни проучвания за мостове и ще имаме поставени условия Дунав да бъде дълбоководна, използвана 365 дена в годината река“, каза министър Събев.

„Потвърдихме и работата на българо-румънската смесена комисия за това, че най-късно до месец юни ще пусне фериботна линия.

А по отношение процедурата на работа и преминаване през ГКПП „Дунав мост“ се договорихме през месец март да подпишем регламент между министерството на транспорта на Румъния и България как да бъде уреден режимът на преминаване на всички транспортни средства и пътници“, каза още Николай Събев.

На снимката: Министрите Николай Събев и Гроздан Караджов и румънският министър на транспорта Сорин Гриндияну